Over dennen stuifmeel…

 

Het is nu het juiste moment om dennen pollen of stuifmeel te verzamelen. Hier staat een vrij imposante den in de voortuin, ik weet niet exact welke soort maar aangezien alle dennen geschikt zijn is dat niet zo’n probleem. Het zijn de mannelijke kegeltjes van deze naaldbomen die we nodig hebben en die zitten nu vol pollen. Om deze fijne gele stof  te verzamelen heb ik een lege glazen bokaal voorzichtig rond de de mannelijke kegeltjes gehouden en de pollen zachtjes losgeschud, dat gaat vrij goed. Ik ga er een tinctuur van maken ” à la Stephen Harrod Buhner” (zie onderaan) niet echt voor mezelf want aangezien dennen pollen veel plantaardige testosteron bevatten is het dus vooral geschikt voor mannen, hoewel vrouwen er ook baat kunnen bij hebben. Anders ken ik wel een paar mannen in mijn naaste omgeving die daar ongetwijfeld blij zullen mee zijn. Je kan dennen stuifmeel trouwens ook rauw gebruiken, in je eten bijvoorbeeld, zoals de Chinezen en de Koreanen al eeuwen doen.

 

pine pollen

 

Om er meer over te weten is dit boek een aanrader:
“Pine pollen is a potent, complex, source of natural androgens, including testosterone, and androgen mimics. It is a great nutritional source, especially of amino acids, vitamins and minerals and is an excellent general tonic for the human body, useful in preventing or alleviating a number of conditions common to aging.”
Pine Pollen – Ancient Medicine for a New Millennium by Stephen Harrod Buhner

http://www.amazon.com/Pine-Pollen-Ancient-Medicine-Millennium/dp/0615503772

 

Over dit boek:
Hoewel de westerse wereld de afgelopen eeuw zijn grootste kruiden renaissance heeft ondergaan, wordt de geneeskrachtige werking van bomen vaak over het hoofd gezien, misschien wel vooral de den. Gezien het streven naar een nieuw kruid-van-de-dag om de opwinding te simuleren bij de algemene bevolking (bv. Rhodiola, maca), is het verbazingwekkend dat de den zo lang geen erkenning heeft gekregen. Dit is vooral verwarrend omdat het stuifmeel van pijnbomen reeds duizenden jaren lang in China en Korea wordt gebruikt als zowel voedsel en een bijzonder krachtige tonic en adaptogeen, vooral voor de ouderen.
Het vrij recente besef dat het een krachtige phytoandrogen is (dat is, een plant die testosteron bevat) heeft waarschijnlijk het meest gedaan om de hedendaagse belangstelling voor het kruid te stimuleren. De androgene acties van de pollen worden veroorzaakt door een aantal stoffen, niet alleen door de testosteron en andere mannelijke steroïden die zij beschikken.
Kortom, dennen pollen is een krachtige, complexe bron van natuurlijke androgenen, inclusief testosteron en androgeen soortigen. Het is een groot voedingsbron, vooral van aminozuren, vitaminen en mineralen en een uitstekende algemene tonicum voor het menselijk lichaam, nuttig voor het voorkomen van of verlichten van een aantal symptomen van gemeenschappelijke veroudering.

Als het je interesseert maar je wilt het boek liever niet kopen dan kan je altijd naar deze video luisteren, daarin verteld hij wat, hoe en waarom

 

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s