Cranberry honingwijn

Nu te maken voor Joeltijd:

Cranberry honingwijn, hier is mijn recept

Cranberry honing wijn

(dit is een gearomatiseerde wijn, niet te verwarren met cranberry mede)

Ingrediënten:

75 cl goede rode wijn – Zelf gebruik ik een zelfgemaakte gefermenteerde fruitwijn op basis van vlierbessen en braambessen maar een lekkere Franse wijn is ook goed

1 handvol gedroogde cranberry’s – De cranberry of grote veenbes (Vaccinium macrocarpon) is een uitheemse plant, maar komt in Nederland voor op de Waddeneilanden en in enkele veengebieden in Friesland en Drenthe. Vooral te vinden op Terschelling. Ze groeien daar omdat er ooit, na een schipbreuk omstreeks 1845, een vat met cranberry’s is aangespoeld op het strand.

2 soeplepels plaatselijke honing – ideaal is lamsoorhoning, maar ja, die vind je alleen op Terschelling

1 theelepel gluwein kruiden – kan je ook zelf maken met een mengsel van: geraspte sinaasappel en/of citroenschil, kaneelstokje, gemberpoeder, steranijs, zwarte kardemom, kruidnagel, vanille stokje… bijvoorbeeld

Breng de wijn zachtjes aan de kook met de cranberry’s en de kruiden, laat een tiental minuten heel zachtjes koken tot de bessen openspringen
Laat afkoelen zo rond 40 graden, filter de wijn en pers de cranberry’s in een doek, voeg de honing toe, meng goed en laat verder afkoelen

In een fles gieten en binnen de twee weken gebruiken, ziezo
smakelijk en geneeskrachtig

Gezondheid…

Advertenties

Een gedachte over “Cranberry honingwijn

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s